English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Eğitim Durumu

Daha önceleri derme çatma binalarda sürdürülen eğitim-öğretim faaliyetleri 1948 yılında ilçe merkezinde yapılan Atatürk İlköğretim Okulunun eğitim –öğretime açılması ile ilk defa modern anlamda binalarda yapılmaya başlanmıştır.

Hali hazırda ilçemizdeki eğitim-öğretim hizmetleri 56 birleştirilmiş sınıf, 4 ü ilçe merkezinde olmak üzere 14 ilköğretim okulu, 1 adet Y.İ.B.O. olmak üzere 75 adet okulda toplam 227 derslikte yapılmaktadır. 2002 yılında müstakil bir binada eğitim-öğretime açılan 100 öğrenci kapasiteli anaokulunda 35 öğrenciye okul öncesi eğitim verilmektedir. Orta öğretim de ise 1 adet Çok Programlı Lise, 1 adet Anadolu Lisesi, 1 adet İmam Hatip Lisesi, 1 adet Endüstri Meslek Lisesi ve 1 adet Kız Meslek Lisesi olmak üzere toplam 5 okulda 40 derslikte eğitim-öğretime devam edilmektedir. İlköğretim kurumlarında 5693, orta öğretim kurumlarında 721 öğrenci olmak üzere toplam 6414 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmektedir. İlköğretim kurumlarımızda 171 ‘si asıl 3 ‘sı vekil 101 sözleşmeli olmak üzere 275 öğretmen, orta öğretim kurumlarımızda 47 öğretmen olmak üzere toplam 315 öğretmenle eğitim-öğretim hizmetleri sürdürülmektedir.

İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde sosyal, kültürel, mesleki-teknik eğitim ve okuma yazma alanlarında açılan 53 kursta 1291 kursiyere eğitim verilmektedir.

Atatürk Üniversitesine bağlı olarak 1998 yılında açılan Hınıs Meslek Yüksek Okulu’ nda 3 bölümde toplam 125 öğrenciyle eğitim –öğretime devam edilmektedir.