English French German Italian Japanese Chinese Russian Spanish
Üye Girişi
Kullanıcı Adı :
Şifre :
Son Makaleler
Admin
Web Sayfamız Hizmete Girmiştir...

Yeni web sayfamız hizmete girmiştir

Devamı..
Facebook
Haber Bülteni
Ad Soyad :
E-Mail :
ŞALGAM ÇIRPMASI
Cumartesi, 10 Ocak 2015
ŞALGAM ÇIRPMASI

Ankara (Dadaş)Bu Pazar “Şalgam Çırpması” yapıyoruz. Herkese “AFİYET OLSUN”…

İçindekiler (6 kişilik) :

½ kg. kıyma,

1 kg. şalgam,

2 yemek kaşığı tereyağı,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığı tuz,

Hazırlanışı :

Kabukları soyulup yıkanmış olan şalgamlar ince uzun olacak şekilde doğranır. Bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlanır. Şalgamların yumuşamasına yakın tereyağında kıyma kavrulur. Haşlanan şalgamlar karabiber ve tuz eklenerek kıyma ile birlikte kavrulur. 3-5 dk. kadar dinlenmesini bekledikten sonra servise sunulur.

Etiketler: erzurumvakfi
Yorumlar
Yorum Yazın
İsim:
E-Mail:
Web site / Blog:
Mesajınız:
15 + 35 =